Tips voor het kopen van een auto in het buitenland

Veel mensen kopen meerdere keren in hun leven een auto. Auto’s zijn in Nederland behoorlijk duur en natuurlijk ook de tweedehands auto’s. In het buitenland zijn de auto’s een stuk goedkoper en hier kiezen veel Nederlanders dan ook voor. In landen zoals Duitsland zijn de voertuigen een heel stuk goedkoper. Ook heb je in Duitsland veel meer bewoners en dit betekent natuurlijk meer auto’s. Het kopen van een auto in Duitsland brengt diverse voordelen met zich mee en dat is natuurlijk heel fijn. Toch zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten als je een auto in Duitsland koopt. Waar moet je precies op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Kies de juiste auto

Ook in Duitsland zijn er mensen die verkeerde auto’s verkopen. Het is altijd oppassen als je een tweedehands voertuig koopt, maar vooral in het buitenland. Waarschijnlijk spreek je nooit meer met de persoon waarvan je de auto koopt. Dit betekent dat je de auto goed moet controleren voordat je de auto koopt. Kijk goed naar de motor van de auto, maar controleer ook de banden van het voertuig. Alleen op deze manier weet je zeker dat de auto volledig klopt en kun je deze kopen. 

BPM aangifte online

Als je een auto in het buitenland koopt, moet je deze natuurlijk importeren. Dit is een ingewikkelde zaak, omdat je natuurlijk veel moet regelen. De auto moet ten eerste gekeurd worden in een garage erkend door het RDW. Daarnaast moet er BPM aangifte online gedaan worden, zodat je het BPM kunt betalen. Dit is een belastingvorm die iedereen moet betalen als je een voertuig wilt registreren in het Nederlands kentekenregister. Hoe meer CO2-uitstoot je voertuig veroorzaakt, hoe meer geld je moet betalen. Je kunt op verschillende manieren de BPM berekenen. Op het internet zijn er verschillende rekentools die je kunt gebruiken voor het berekenen van het BPM. Zo weet je precies hoeveel geld je moet betalen voor het betalen van het BPM.

Een BPM aangifte online kun je doen door middel van een ander bedrijf. Deze hebben ervaring met het doen van BPM aangifte. Deze bedrijven maken helemaal geen fouten en zorgen ervoor dat de BPM aangifte foutloos wordt gedaan. Ook kunnen ze een BPM aangifte op papier voor je doen en is dit vooral belangrijk voor de ondernemers.