Binnen de autosloperij

Als jij jouw auto stuk hebt gereden moet je auto naar de autosloperij brengen. Dit is natuurlijk niet heel leuk als je auto naar de sloop moet je ziet de auto daarna nooit meer. Een sloperij gaat anders te werk dan de meeste mensen denken. Ze slopen de auto’s namelijk niet meer zoals vroeger. In deze blog gaan we je uitgebreid uitleggen over hoe een autosloperij te werk gaat en wat ze met de auto doen nadat hij gesloopt is. 

Hoe gaan ze te werk

Een autosloperij die sloopt niet meer de auto’s zoals een autosloperij dat vroeger deed. Vroeger was het namelijk zo dat als een auto stuk was dan werd hij naar de sloop gebracht en daadwerkelijk gesloopt. Dat is nu niet meer zo. Als je een auto naar de sloop brengt dan wordt er grondig naar de auto gekeken en wordt er beslist welke onderdelen er nog gebruikt kunnen worden. Dit noem je recyclen. Doordat we nu veel meer op het milieu en het klimaat willen letten moeten we zoveel mogelijk recyclen. Dit kan ook in een autosloperij. De auto’s worden in een autosloperij helemaal uit elkaar gehaald totdat je allemaal verschillende onderdelen hebt. Deze onderdelen worden nagekeken en een deel wordt dan gerecycled. Ook heb je onderdelen die je nog gewoon uitstekend kunt gebruiken. Deze worden naar een opslag gestuurd en worden daar weer verkocht. Zo kunnen mensen de onderdelen hergebruiken wat ervoor zorgt dat we geen nieuwe onderdelen te hoeven produceren. Daarna blijven er onderdelen over die niet gerecycled of verkocht kunnen worden. Die worden wel gesloopt en met andere resterende onderdelen van andere auto’s samengeperst. 

Vergoeding

vaak hebben mensen de vraag of je hiervoor een vergoeding hebt of dat je moet betalen om de sloperij dat werk te laten doen. Betalen om je auto te laten hoef je zeker niet. Sterker nog je krijgt er geld voor om je auto naar de sloop te brengen. Dit geld wat je krijgt noem je een vergoeding. Deze vergoeding zal niet heel veel zijn, maar alles wat je krijgt is toch wat. Ze wegen de auto om zo te kijken hoeveel oud ijzer een auto oplevert. Aan de hand daarvan bepalen ze hoe hoog die vergoeding zal zijn. Het minimum waarde van de auto is 5 tot 10 cent per kilogram. Dit kan ook meer zijn, maar dat hangt af van de status van je auto. Als je het minimum waarde van je auto keer het aantal totale kilogram doet dan kom je op je vergoeding uit. Dit ligt dus  vaak tussen de 150 en 500 euro. Het kan meer of minder zijn dat hangt af van de leeftijd van de auto en of de auto speciale onderdelen heeft.