Sloperij

Autosloop.nl

Wat is een sloperij?                                                                                                                                                         

Een sloperij is een bedrijf dat sloopt onder andere huizen en auto’s. Vaak bij een autodemontagebedrijf is het mogelijk om auto onderdelen aan te schaffen. De auto die bij een autosloperij of te wel een autokerkhof wordt gebracht, wordt ook wel een sloopauto genoemd.

Wat zijn de taken van een (auto) sloperij?

Het vrijwaren en overnemen van auto’s. Het slopen van oude defecte auto’s deze worden ook wel sloopauto’s genoemd. het overkopen van occasions of schadeauto’s. Op een milieuvriendelijke manier recyclen van de auto’s. Het verkopen van occasions, schadeauto’s en auto onderdelen.

Wanneer moet jouw auto naar een (auto) sloperij?

Wanneer je door een ongeluk veel schade aan jouw auto hebt, de auto defect is, de auto niet meer door de apk keuring komt, de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van auto of de niet meer gemaakt kan worden.

Wat gebeurd er met een gebrachte sloopauto?

Autosloop.nl

Allereerst wordt de sloopauto vloeistofvrij gemaakt. Daarna worden de auto onderdelen getest en gedemonteerd. De auto onderdelen worden in het magazijn opgeslagen voor verkoop. Als de bruikbare auto onderdelen van de sloopauto af zijn blijft er een carrosserie over. Het autowrak wordt in een autopers gezet en platgedrukt. Na dit proces worden alle autowrakken getransporteerd naar een shredder-fabriek hier volgt een proces waarin het autowrak vermalen wordt.

Wat wordt er gedaan met de overblijfselen van een afgedankte auto?

Het autowrak wordt vermalen en gescheiden in vier componenten. De componenten bestaan uit metalen, vezels, mineralen en plastic. Hiervan worden weer andere producten gemaakt. Ook de banden worden hergebruikt en worden bijvoorbeeld veiligheidsmatten gemaakt voor in speeltuinen.

Auto onderdelen, occasions, schadeauto’s of jouw auto naar de sloop brengen?

Bij sommige autodemontagebedrijven is het mogelijk om auto onderdelen, occasions en schadeauto’s te kopen. Ook kan je een sloopauto, occasion of schadeauto naar het bedrijf (laten) brengen.