Autodemontage, hoe gaat dat?

Venauto.nl

Autodemontage is een term die je vast wel een keer voorbij hebt zien komen. Is je auto aan het einde van zijn leven en is deze door een ongeluk total loss verklaard? Of komt de auto niet meer door de APK en zijn de reparatiekosten superhoog en overstijgen ze de waarde van de auto? Vervelend, maar dat betekent wel dat je auto klaar is voor de sloop zodat je er nog iets van waarde uit kunt halen. Een autosloperij doet aan autodemontage en zorgt ervoor dat een auto gesloopt wordt. De autosloperij geeft hiervoor een vergoeding en op deze manier ben je af van je voertuig. Maar hoe gaat dat in zijn werking? En waar moet je allemaal op letten? Welke autosloperij kies je uit? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Autosloperij uitkiezen

Wil je een auto laten slopen, maar zoek je naar een betrouwbare autosloperij? Dan is het van belang dat je kijkt naar de erkenning van een autosloperij. Je wilt namelijk dat een autosloperij erkend is door het RDW, zodat je ook een vrijwaring kunt krijgen voor het voertuig. Wil je dat het voertuig duurzaam gesloopt wordt? Kijk dan naar een ARN erkenning als je een aanbieder aan het zoeken bent. Dit betekent namelijk dat verschillende materialen van het voertuig gebruikt zullen worden voor recycling. Ten slotte verschillende autosloperijen niet veel met elkaar, maar kun je bij sommige aanbieders het voertuig laten ophalen. Dit is ideaal wanneer je geen kenteken hebt voor je sloopauto en niet de weg op kunt gaan met het voertuig. Laat de sloopauto ophalen door de aanbieder, zodat je er voor altijd vanaf bent. Bij het laten ophalen van de sloopauto is er wel een kans dat er een percentage afgaat van de vergoeding.

Venauto.nl

Autodemontage

Wanneer de sloopauto binnenkomt bij het demontagebedrijf zorgt deze voor de demontage van het voertuig. Zo worden de herbruikbare onderdelen uit de auto gehaald en opgeslagen in het magazijn voor de verkoop. Daarnaast verwijdert de monteur verschillende materialen die geschikt zijn voor de recycling. De vloeistoffen worden uit het voertuig gehaald omdat deze schadelijk zijn voor het milieu. Ten slotte zorgt de autosloperij voor het autowrak en brengen ze deze naar een shredderbedrijf. Deze verwerkt de auto verder en het oude ijzer wordt verkocht door de autosloperij. De ARN zorgt ervoor dat de resten worden verwerkt en dat alles terecht komt in de recycling.