Hoe verkoop je jouw auto het best?

Verkoop mijn auto, daar denken veel mensen aan. Het verkopen van een auto is iets wat niet alledaags standaard is. Ondanks je dit niet vaak doet, is het wel heel belangrijk om dit goed te doen. Als je een nieuwe auto wilt kopen, moet je natuurlijk wel eerst je andere voertuig verkopen. Je kunt dit natuurlijk op verschillende manier doen, dit hangt af van je voertuig en kan af en toe erg ingewikkeld zijn. Er zijn zoveel verschillende methodes en er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Ben je benieuwd welke methodes er allemaal zijn voor het verkopen van een auto? En hoe werkt dit allemaal?

Verkopen via advertentie

De meeste mensen zullen hun auto proberen te verkopen via een advertentie op een site of via een app. Dat is ook de methode die vaak voorkomt, maar hier zitten veel nadelen aan vastgekoppeld. Het maken van een goede advertentie kan veel tijd kosten en soms kan het alsnog niet werken. Je moet veel informatie in de advertentie plaatsen over je voertuig en duidelijke foto’s maken. Dit is van belang zodat er niemand tegen verrassingen aan kan lopen. Daarnaast moet de advertentie verspreid worden en moet je deze zelf altijd goed in de gaten gaan houden. De kans is ook erg klein dat iemand interesse heeft in je voertuig. En moet je zolang je de auto niet verkoopt nog belasting en verzekeringskosten blijven betalen. Dit is een optie waarbij je van tevoren niet weet hoelang dit zou kunnen gaan duren en/of er veel interesse zal zijn en je auto.

Verkopen via een auto inkoper

Je kunt dit ook doen via een auto inkoper. Dit heeft grote voordelen, je kunt je kenteken invullen bij een auto inkoper op de site en kijken wat de waarde van de vergoeding zal zijn voor jouw auto. Als deze wordt verkocht word de auto ook van jouw naam afgehaald met een vrijwaring code. Deze vrijwaring code zorgt ervoor dat de auto van jouw naam wordt afgehaald. Dus ook dat je belasting en verzekeringen op jouw voertuig stopgezet worden voor jou Als de inkoper komt kijken gaan ze inspecteren naar eventuele mankementen om de vergoeding te verlagen. Uiteindelijk wordt de vergoeding bepaald en word je voertuig overgekocht. Een erg snelle eenvoudige optie waarbij je zelf niet veel tijd kwijt bent en een vergoeding ervoor terug krijgt.