Wat is een autosloperij?

Wat houdt een autosloperij? Dat is iets wat in de tijd van nu steeds vaker gezegd wordt en mensen aan zichzelf afvragen. In 2022 is een autosloop is modern geworden en slopen ze sloopauto’s op een duurzame manier. Ze slopen het de sloopauto tot er niets meer van overblijft en wordt vaak ook wel de laatste rustplaats voor veel auto’s genoemd. Een sloperij handelt vaak ook in auto-onderdelen en schadeauto’s, hiermee maakt de sloperij hun winstpercentage. Wanneer verkoop je nu een auto aan een sloopauto? En wat doet de sloperij eigenlijk met je auto? Als de auto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wat dan? In dit artikel wordt hier meer informatie uitgebreid over verteld, zodat je hier meer over te weten.

Wanneer breng je een sloopauto naar de autosloperij?

Heb je een tweedehands auto in je bezit dan moet je deze jaarlijks jaar voor APK keuren. Dit is voor veel mensen een zenuwachtig moment, omdat dit erg een belangrijke rol speelt. Er is namelijk een kans dat iets mis is met de auto en dat die niet door de keuring komt. Als de auto wordt afgekeurd moet je deze laten repareren. Dit doe je bij een garage en kan soms veel geld kosten. Af en toe vallen de reparatiekosten hoger uit zijn deze duurder waarde van je voertuig. Dit betekent dat het een sloopauto wordt en deze kun je het verkopen aan een sloperij. Je bent er op deze methode snel van af en wordt vaak binnen 24 uur opgehaald. Maar wat gebeurt er met de sloopauto bij de sloperij? In dit artikel lees je hier verder meer informatie over.

Wat gebeurt er met de sloopauto bij de sloperij?

Als een sloopauto aankomt bij de autosloop dan vaak meteen aan de slag met het papierwerk in orde maken. Zo regelen ze een vergoeding voor je en krijg je een vrijwaring code achteraf. Vervolgens gaan ze snel aan de slag met de auto demontage van de sloopauto. Ze halen de vloeistoffen uit de auto en gaan aan de slag met de auto-onderdelen verwijderen. Deze worden vaak gecontroleerd en schoongemaakt om later weer door te verkopen. Dit gebeurt alleen als de onderdelen herbruikbaar zijn. Als de sloopauto uiteindelijk niets meer kan betekenen wordt deze gebracht naar een shredderbedrijf. Hier wordt het voertuig gesloopt tot er niets meer van over blijft. De afvalstoffen die hierbij vrijkomen worden hergebruikt. Bij onder andere het maken van auto’s en nieuwe auto-onderdelen.